Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2021

Колишньому посадовцю, який підозрюється у розкраданні бюджетних коштів при ремонті доріг, повідомлено про нову підозру

         

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про нову підозру колишньому голові однієї із селищних рад за фактами заволодіння та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.
 
Як раніше повідомлялось, підозрюваний, перебуваючи на посаді селищного голови однієї із селищних рад, за попередньою змовою з інженером технічного нагляду та приватним підприємцем незаконно заволодів коштами місцевого бюджету, виділеними на капітальний ремонт проїзної частини дороги на території селища. Посадовець підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості та ремонтні роботи виконані не в повному обсязі.
 
На цей час отримано висновки 7 будівельно-технічних та судово-економічних експертиз та вже установлено, що неякісний ремонт було проведено на семи дорогах населеного пункту, що призвело до перерахунку на розрахунковий рахунок підрядника надлишково зарахованих бюджетних коштів у сумі 4 млн грн, які спільники привласнили.
 
Таким чином, колишній посадовець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366  КК України.
 
Також під домашнім арештом на час досудового розслідування перебувають підприємець та інженер з технічного нагляду, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.
 
Досудове розслідування здійснюється працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1099