Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2021

Судитимуть директора одного з комунальних підприємств м. Херсона за привласнення бюджетних коштів на понад 700 тис. грн

         

Херсонською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Херсонської міської ради за фактом привласнення грошових коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, в 2019 році обвинуваченим за результатами проведеної процедури закупівлі укладено договір з товариством з обмеженою відповідальністю про постачання мазуту для потреб підприємства. У подальшому обвинувачений, достовірно знаючи, що мазут в повному обсязі на підприємство не поставлений, безпідставно перерахував бюджетні кошти постачальнику.
 
У результаті протиправних дій бюджету територіальної громади міста завдано збитків у сумі понад 716 тис. грн.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Херсонського районого управлiння полiцii ГУНП в області.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 925