Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2021

Прокуратура вимагає повернути громаді землю прибережної захисної смуги р. Дніпро вартістю понад 40 млн грн

           

За позовом Херсонської окружної прокуратури господарським судом відкрито провадження у справі про визнання незаконним та скасування рішення однієї з селищних рад, визнання недійсним договору оренди землі та зобов’язання повернути землю вартістю понад 40 млн грн територіальній громаді.
 
Установлено, що в 2020 році товариство з обмеженою відповідальністю отримало в оренду земельну ділянку площею понад 20 га, розташовану в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро без проведення конкурсної процедури, а також набуло у власність розташовані на ній об’єкти нерухомого майна на підставі неіснуючого рішення селищної ради.
 
Ураховуючи виявлені порушення, а також те, що територіальна громада фактично позбавлена права використовувати землю найбільш ефективно і отримувати найвищу плату за користування нею, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом.
 
Наразі відкрито провадження у справі, судовий розгляд триває.
 
<div style="float:right"><a href="https://t.me/phogovua"><img alt="" src="/userfiles/telegram.png" style="height:30px; width:30px" /></a></div>

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 786