Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2022

Заволодіння бюджетними коштами при ремонті будинку культури – судитимуть мешканку Херсонщини

       

Бериславською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 40 – річної мешканки Херсонщини за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Установлено, що обвинувачена будучи керівником підрядної організації, що здійснювала ремонт будинку культури в смт Козацьке Бериславського району, за сприяння інженера з технічного нагляду, справа відносно якого вже перебуває на розгляді суду, заволоділа бюджетними коштами в розмірі понад 273 тис. грн. Вона внесла до актів приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо обсягу та вартості цих робіт, а інженер з технічного нагляду – підписав та скріпив печаткою зазначені документи. Унаслідок таких дій у продовж серпня 2015 року по грудень 2016 року на рахунок виконавця робіт безпідставно виплачено бюджетні кошти. 
 
З метою відшкодування збитків завданих кримінальним правопорушенням, окружною прокуратурою заявлено цивільний позов на вказану суму. Також на майно обвинуваченої накладено арешт.
 
За такі злочини передбачено покарання - від п'яти до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1003