Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2022

Підроблення COVID-сертифікатів на Херсонщині: ще одному фігуранту оголосили про підозру

           

 
Херсонською окружною прокуратурою повідомлено про підозру мешканцю Генічеського району у підробці та збуті офіційного документа, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України).
 
Як вже повідомлялось, в ході досудового розслідування встановлено, що група осіб налагодила схему підробки та продажу довідок щодо результатів дослідження на Covid-19, громадянам, які мали намір виїхати до тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим. Вартість довідок становила від 500 гривень до 1 500 гривень.
 
За даними слідства, підозрюваний на принтері друкував фіктивні довідки та попередньо домовившись із знайомими перевізниками збував їх охочим.
 
Нагадаємо, 25 січня 2022 року правоохоронці викрили незаконну оборудку та повідомили про підозру у пособництві вчинення вказаного  злочину мешканцю Донецької області.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Херсонського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в області, оперативний супровід УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 853