Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2022

Директор товариства отримав підозру: своєю протиправною діяльністю заподіяв Олешківській громаді збитки на понад 2,5 млн грн

      

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю у зловживанні повноваженнями, що завдало істотної шкоди громадським інтересам та спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364-1 КК України).
 
 
За даними слідства, у 2020 році керівник підприємства за договором зобов’язався поставити пісок, добутий у законний спосіб. Однак, видобуток копалини на території Олешківської громади здійснено в порушення встановлених правил використання надр та екологічного законодавства. Підозрюваний зловживаючи повноваженнями, розуміючи протиправний характер своїх дій, із залученням спеціальної техніки здійснив самовільне використання надр та підписав видаткові накладні, на підставі яких реалізував видобутий пісок. Протиправними діями територіальній громаді завдано шкоду в розмірі понад 2,5 млн грн.
 
Досудове розслідування триває та здійснюється працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
 
Нагадаємо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 924