Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2022

Побори з перевантажених фур на Херсонщині – учасник організованої групи отримав підозру

     

За процесуального керівництва Херсонської  обласної прокуратури повідомлено про підозру ексзаступнику начальника патрульної поліції в Херсонській області за фактом вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчиненого у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України).
 
 
За даними слідства, на території Херсонської області впродовж 2021 року діяла організована група, до складу якої входив заступник начальника патрульної поліції в Херсонській області, заступник командира батальйону управління патрульної поліції в Херсонській області та фізична особа-підприємець. Зловмисники налагодили схему систематичних поборів від суб’єктів господарювання за безперешкодний пропуск перевантаженого автотранспорту через ваговий комплекс.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Розслідування триває та здійснюється слідчими третього слідчого відділу з дислокацією у м. Херсоні ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід - УСБУ в Херсонській області.
 
Нагадаємо, що в минулому році, правоохоронці викрили та припинили схему «збирання данини» з водіїв великогабаритних машин. Як наслідок, підприємцю, який здійснював функцію посередника та одному із посадових осіб управління патрульної поліції оголосили про підозру. Досудове розслідування стосовно ще одного працівника патрульної поліції причетного до оборудки, завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1215