Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2022

Виконавець замовного вбивства бізнесмена в Херсоні проведе за гратами 15 років

            

Херсонською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення та доведено вину 37- річного чоловіка в замаху на вбивство двох осіб, в результаті якого одна людина загинула, готуванні до вбивства ще двох осіб, а також незаконному поводженні зі зброєю (п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 1, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 14, п. п. 1, 6, 11, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України). Вироком Херсонського міського суду йому призначено покарання 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокурором у суді доведено, що в квітні 2018 року чоловік погодився на вчинення умисного вбивства херсонського бізнесмена за грошову винагороду. Діставши самозарядний пістолет, виконавець злочину прибув до району проживання бізнесмена, якого мав позбавити життя. Дочекавшись, поки бізнесмен з охоронцем з’явилися біля під’їзду, засуджений здійснив у них у них п’ять пострілів і зник. Від отриманих вогнепальних поранень підприємець помер у кареті швидкої медичної допомоги. Життя охоронця медикам вдалось врятувати.
 
Маючи досвід вчинення тяжкого злочину, у травні того ж року, чоловік погодився виконати замовне вбивство ще двох громадян. Підготуватися до правопорушення він вирішив ретельніше та придбав для цього автомат Калашникова, гранату Ф-1. Довести до кінця злочинний намір йому не вдалось. Правоохоронці встановили, де, коли та в який спосіб планувався злочин і попередили його. Виконавця замовного вбивства затримали на парковці в місті Херсоні. 
 
До набрання вироку законної сили зловмисник перебуватиме під вартою.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1220