Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2022

Обстріл мікрорайону Таврійський у місті Херсоні - розпочато кримінальне провадження

     

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому за фактами обстрілів жилих кварталів у тому числі по вулиці Тарле, що у Таврійському районі міста Херсона (ч. 2 ст. 438 КК України).

Установлено, що окупаційна армія близько 10:53 ранку під час обстрілу міста випустила снаряди по найбільш населеному житловому масиву. Постраждало декілька багатоповерхівок у яких на той момент перебували мирні жителі. Від удару квартири розбиті вщент, а містяни отримали численні травм. Наразі вдалось ідентифікувати двох загиблих - це подружжя чоловік та жінка, які намагалися виїхати з місця обстрілу на легковому автомобілі.

Наразі встановити інших загиблих неможливо, оскільки окупанти не надають такої можливості.

Такі дії збройних сил Російської Федерації становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 52 Додаткового протоколу І до Женевської конвенції від 12.08.1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів, та ст. 25 розділу І частини ІІ Гаазької конвенції від 18.10.1907 року.

Прокурори Херсонщини продовжують виконувати конституційні функції та документують злочини проти людяності.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1036