Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2022

Так званому голові Скадовської районної військової адміністрації та його заступниці повідомлено про підозру

         

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину рф у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також громадянці України у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, росіянин, який тривалий час проживав у місті Скадовськ, під час окупації регіону вступив у злочинну змову з представниками країни-агресора з метою зміни меж території та державного кордону України. Для цього він зайняв посаду так знаного голови Скадовської районної військової адміністрації.
У свою чергу, громадянка України добровільно зайняла посаду так званого першого заступника Скадовської районної військової адміністрації.
Підозрювані активно займаються добором інших працівників окупаційного органу, та підпорядкованих установ і організацій. Окрім того, діючи в інтересах країни-агресора закликають мешканців регіону підкоритися окупаційним військам, висловлюють підтримку дій загарбників спрямованих на порушення територіальної цілісності України. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Управління СБУ в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1334