Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2022

Очолила департамент освіти та науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області - в колабораціонізмі підозрюється освітянка

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрювана колишня викладачка Херсонської академії безперервної освіти співпрацюючи з російськими спецслужбами добровільно обійняла посаду так званого начальника «департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області». Вона закликає місцевих освітян працювати під новим керівництвом представників країни-агресора, займається підбором кандидатів на посади директорів місцевих закладів освіти.
 
Окрім того, підозрювана взяла участь у розміщенні в головній бібліотеці міста Херсона агітаційної російської літератури із серії «російська історична проза» Президентської бібліотеки РФ», а також публічно висловила вдячність президенту РФ у вчиненні вищевказаних дій та їх користь. Таким чим вона сприяла представникам держави-агресора у реалізації задуму щодо впровадження російської мови на території Херсонщини.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1165