Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2022

Впроваджує стандарти проведення судово-медичних експертиз держави-агресора на Херсонщині – судмедэксперт підозрюється у держзраді

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру лікарю-судово-медичному експерту Каховського відділення комунальної установи «Бюро судово-медичної експертизи» Херсонської обласної ради у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, у червні 2022 року підозрюваний добровільно почав співпрацювати з окупантами та обійняв псевдопосаду так званого «исполняющего обязанности начальника государственного бюджетного учреждения здравоохранения Херсонской области «Бюро судебно-медицинской экспертизы».
 
Зайнявши псевдопосаду, підозрюваний здійснив перереєстрацію комунальної установи «Бюро судово-медичної експертизи» ХОР в органах юстиції російської федерації та впроваджує стандарти проведення судово-медичних експертиз держави-агресора на тимчасово окупованій території Херсонщини.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Підозрюваному загрожує покарання – 15 років увְ’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 862