Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2022

Допомагає окупаційній владі контролювати рибний промисел на Херсонщині – місцевий мешканець підозрюється у колабораціонізмі

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, наприкінці липня 2022 року мешканець села Рибальче  добровільно погодився співпрацювати з ворогом та обійняв посаду так званого «начальника отдела аквакультуры Департамента рыболовства и аквакультуры» у незаконно створеному окупаційною владою органі – «Министерство сельского хозяйства Херсонской области».
 
На псевдопосаді підозрюваний організовує роботу відділу спрямовану, на встановлення з боку незаконного органу влади контролю за рибним промислом на території Херсонської області, займається підбором кадрів, розробляє інструкції і затверджує функціональні обов’язки працівників, за що отримує заробітну платню у російських рублях.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1122