Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2022

У Херсоні викрили ще чотирьох працівників пенітенціарної служби– вони підозрюються у державній зраді

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру чотирьом працівникам пенітенціарної служби у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
                                     
 
За даними слідства, підозрювані - працівники виправної колонії після захоплення Херсона перейшли на бік ворога та погодилися служити в окупаційному органі виконання покарань - так званій установі «Северная исправительная колония № 90». Троє з них обійняли посади молодших інспекторів відділу нагляду та безпеки, а четвертий став заступником чергового помічника начальника у псевдоустанові. Вони виконували вказівки представників країни-агресора, достовірно знаючи, що діють у порушення правових норм і стандартів поводження з в'язнями.
 
Наразі за клопотанням прокуратури двоє підозрюваних вже перебувають під вартою, вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншим.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Нагадаємо, раніше у Херсоні затримали та повідомили про підозру у держзраді трьом працівникам Херсонського слідчого ізолятора та ще одному працівнику ДУ «Північна виправна колонія № 90», які пішли на співпрацю з представниками країни-агресора та служили в окупаційному органі виконання покарань.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 337