Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2022

Сприяв розселенню окупантів у покинутих домівках місцевих – підозрюється мешканець Херсонщини

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності мешканцю Бериславського району (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації Херсонщини підозрюваний, співпрацюючи з окупаційною владою рф, добровільно обійняв посаду так званого «глави Новорайского сельского совета ВГА Бериславского района Херсонской области».

Як «очільник» села він облаштувався у захопленій адмінбудівлі сільської ради, де почав активно виконувати покладені на нього окупаційною владою завдання.

Погрозами підозрюваний намагався схилити місцеве населення до співпраці, розпоряджався про перехід суб’єктів господарювання села на російську систему реєстрації та оподаткування, а також щодо ведення розрахунків російським рублем.

Також він сприяв розселенню військовослужбовців збройних формувань рф у вимушено покинуті місцевими будинки та квартири.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування проводять слідчі УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 663