Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2022

Суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно гауляйтера Голої Пристані та його так званої першої заступниці

                   

За участі прокурорів органів прокуратури Херсонської області суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно двох осіб у кримінальних провадженнях, за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
 
За даними слідства, у травні 2022 року мешканець м. Херсона вступив у злочинну змову з представниками країни-агресора та добровільно погодився зайняти псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області». У свою чергу місцева мешканка, реалізуючи свої політичні амбіції, зайняла посаду так званого «першого заступника голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області».
 
Фігуранти активно виконують доручення військово-політичного керівництва рф спрямовані на утвердження влади країни-агресора на території області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 968