Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2022

Воював на боці ворога старшим стрільцем та тероризував мирне населення Херсонщини – донеччанину повідомлено про підозру

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури мешканцю Донеччини повідомлено про підозру у державній зраді, участі у не передбачених законом збройних формуваннях та пограбуванні цивільного населення, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний 24 лютого 2022 року пішов на службу до незаконного збройного формування - так званої «народної міліції «днр». Ставши старшим стрільцем у складі 9-го полку морської піхоти 1-го армійського корпусу рф, він виконував бойові завдання щодо захоплення території України.
 
Під час окупації Херсонщини він брав участь у «фільтраційних заходах» на блок-постах у напрямку Херсона, Нової Каховки, Кривого Рогу, де перевіряв документи людей, здійснював обшуки транспортних засобів та особистих речей.
 
Фігурант у березні 2022 року разом з іншими військовослужбовцями рф у порушення норм міжнародного гуманітарного права пограбував сім’ю в одному із окупованих міст Херсонської області.
 
Підозрюваного затримали наприкінці жовтня під час бойового зіткнення із підрозділами ЗСУ.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 863