Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2022

Співпраця і надання окупантам місць проживання та меддопомоги - за державну зраду судитимуть ексначальника херсонської колонії

           

Прокурори Херсонської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника херсонської виправної колонії за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, з перших днів окупації Херсонщини обвинувачений перейшов на бік ворога. Він розпорядився надати безперешкодний доступ на територію очолюваної ним державної установи військовослужбовцям збройних сил рф, де забезпечував їм місця відпочинку та отримання медичної допомоги. Також, сприяючи окупаційним військам, він залучав засуджених до проведення ремонтних робіт ворожої техніки.
 
Орім того, використовуючи службові зв’язки, обвинувачений схиляв інших посадових осіб Херсонської області до співпраці з представниками країни-агресора.
 
Пізніше обвинувачений добровільно обійняв посаду у незаконно створеному окупаційною владою органі - так званого «начальника Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области».
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими територіального управління ДБР у місті Мелітополі за оперативного супроводу СБУ Херсонської області.
 
За вчинене підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 350