Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2023

У Херсоні правоохоронці провели огляд адмінбудівлі поліції, в підвалі якої окупанти облаштували чергову катівню

                          

Прокурори продовжують збирати докази злочинів, вчинених представниками країни-агресора під час окупації Херсонщини. Особлива увага приділяється виявленню та фіксації фактів незаконного утримання, застосування тортур та іншого нелюдського поводження відносно цивільного населення. 
 
 
Днями прокурори Херсонської обласної прокуратури спільно з поліцейськими та експертами провели огляд однієї із захоплених представниками рф адмінбудівель поліції, розташованої у Херсоні, яку окупанти використовували для забезпечення функціонування окупаційних каральних органів. У його підвальному приміщенні й облаштували катівню.
 
Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили низку речових доказів, серед яких - особисті речі та документи громадян, яких могли незаконно утримувати у підвалі та застосовувати до них фізичний, психологічний тиск. 
 
Вилучено «знаряддя» тортур - дерев’яні бити, шланги, стяжки та інше.
 
 
Наразі правоохоронці встановлюють усіх потерпілих від дій представників країни-агресора.
 
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 805