Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2023

Сприяла примусовій паспортизації та організації псевдореферендуму – судитимуть голову окупаційної адміністрації Скадовського району

              

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Скадовського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством установлено, що у червні 2022 року 38-річна обвинувачена перейшла на бік ворога та зайняла посаду так званої голови військово-цивільної адміністрації Скадовської територіальної громади Скадовського району Херсонської області. На псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, а також доручення військового керівництва рф, спрямовані на утвердження окупаційної влади. 
 
Окрім того, обвинувачена брала участь у відкритті місцевого пункту отримання громадянства рф, організації проведення псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до територій рф, масових заходах, організованих на підтримку держави-агресора.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 931