Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2023

Судмедексперта на Херсонщині судитимуть за держзраду

          

Херсонською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно лікаря-судмедексперта Каховського відділення комунальної установи «Бюро судово-медичної експертизи» Херсонської облради за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).


Розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року обвинувачений добровільно почав співпрацювати з окупантами та обійняв псевдопосаду так званого «исполняющего обязанности начальника государственного бюджетного учреждения здравоохранения Херсонской области «Бюро судебно-медицинской экспертизы».


Зайнявши псевдопосаду, він здійснив перереєстрацію комунальної установи в органах юстиції РФ та впроваджує стандарти проведення судово-медичних експертиз держави-агресора на тимчасово окупованій території Херсонщини.


Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1061