Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2023

Участь у псевдореферендумі на Херсонщини - судитимуть так звану «голову дільничної комісії»

           

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки села Новоолександрівка за фактом колабораційної діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Розслідуванням установлено, що обвинувачена у вересні 2022 року брала участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Херсонщині щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території області. Вона добровільно очолила незаконну дільничну виборчу комісію на території Бериславського району, створену окупаційною владою.
 
Обвинувачена організовувала агітаційні заходи, брала участь у формуванні реєстрів виборців, підшукувала приміщення для проведення незаконного процесу, а також залучала до протиправної діяльності інших осіб. Для створення видимості легітимності дій обвинувачена підраховувала так звані бюлетені та оформляла протоколи.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 819