Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2023

Намародерив кавомашину, а вдома ще й зберігав гранату – взято під варту чоловіка

            

За участі прокурорів Херсонської окружної прокуратури судом задоволено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України) та незаконному зберіганні бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
За даними слідства, у січні 2023 року, 35-річний херсонець, пошкодивши ролет та розбивши скло, проник до торговельної точки, розташованої на зупинці громадського транспорту у Херсоні. Звідти чоловік виніс кавову машину та інше майно, яке приніс до свого місця проживання. Але викраденого правопорушнику виявилось замало, тож він повернувся до місяця вчинення злочину, де був затриманий правоохоронцями.
 
При огляді помешкання підозрюваного, правоохоронці виявили викрадене майно, а також бойову гранату. Зі слів підозрюваного, він знайшов вибуховий пристрій на березі річки та приніс додому, але чому не повідомив компетентні органи про небезпечну знахідку, пояснити не зміг.  
 
Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушеннях та за рішенням суду взято під варту.
 
Триває досудове розслідування, яке здійснюється СВ ВП №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області.
 
За вчинене підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 803