Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Селищному голові з Херсонщини повідомлено про підозру у колабораціонізмі

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Генічеської окружної прокуратури Херсонської області одному з селищних голів Генічеського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, знаючи про агресивні воєнні дії рф проти України та окупацію Херсонщини, добровільно погодився співпрацювати з ворогом. 
 
У березні 2022 року він обійняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Нижньосірогозького району» у незаконно створеному органі управління, про що заявив місцевому населенню під час зустрічі у будинку культури. 
 
Після призначення підозрюваний схиляв керівників державних установ та закладів до співпраці з окупантами.
 
У взаємодії з представниками окупаційної влади держави-агресора підозрюваний виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, здійснює загальне керівництво закладами освіти, культури, охорони здоров’я.  

Окрім цього, чоловік надав інтерв’ю росЗМІ, в якому просував наративи, притаманні ворожій пропаганді. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 902