Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

Очолив Горностаївську окупаційну адміністрацію на Херсонщині - місцевому мешканцю повідомлено про підозру у колабораціонізмі

   

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Каховської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю Херсонщини у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний в умовах воєнного стану пішов на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв посаду так званого «голови Горностаївської військово-цивільної адміністрації Херсонської області». 
 
На псевдопосаді чоловік виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в незаконно створеному органі влади, зобов’язує фізичних і юридичних осіб підпорядковуватись окупаційній адміністрації та вимагає дотримуватись режиму, який встановлений окупаційними військами.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Херсонська обласна прокуратура
кількість переглядів: 733