Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

Судитимуть мешканця Херсонщини, який пішов на службу до так званої «народної міліції» міста Каховки

        

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Генічеського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що під час окупації територій Херсонщини обвинувачений добровільно пішов на службу до незаконно створеного окупаційною владою правоохоронного органу - так званого «народна міліція» на території міста Каховка Херсонської області, де обійняв посаду «заступника начальника відділу суспільної безпеки». 
 
Обвинувачений організовував роботу відділу псевдоправоохоронного органу, виконував інші завдання та функції покладені на нього. 
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими ГУНП в Херсонській області.
 
Максимальна санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі строком до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю аналогічним строком із конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 736