Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

Обійняли посади директорів навчальних закладів при окупантах – двоє мешканців Херсонщини підозрюються у колабораціонізмі

                 

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом мешканцям Херсонщини заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, до початку повномасштабного вторгнення рф один із підозрюваних працював у магазині охоронцем, а інший не працевлаштований. Після повномасштабного вторгнення країни-агресора на території України чоловіки прийняли пропозицію представників окупаційної влади та обійняли  посади директорів захопленої у Херсоні гімназії № 6 та школи № 27.  
 
Псевдоочільники навчальних закладів вчиняли дії спрямовані на руйнування загальної державної системи освіти шляхом впровадження стандартів освіти рф.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 688