Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2023

У Херсоні повідомлено про підозру у колабораціонізмі колишньому інженеру Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра

          

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури колишньому інженеру Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після початку повномасштабної російської агресії в Україні підозрюваний підтримав дії ворога та впроваджений окупаційний режим.
 
Він добровільно погодився працювати на окупаційну владу та обійняв посаду так званого «заместителя директора» у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території - «Государственное унитарное предприятие «Басейновое управление водных ресурсов Херсонской области».
 
Підозрюваний займався забезпеченням сталого функціонування створеного окупаційною владою органу, виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 854