Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2023

Повідомлено про підозру командиру загону росгвардії, причетному до затримань та катування мешканців Херсонщини

                     

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру російському військовому у віддані наказу про жорстоке поводження з цивільним населенням та вчинення інших порушень законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний - командир 15-го окремого загону спецпризначення «Вятич» федераральної служби військ нацгвардії рф, перебуваючи на території тимчасово окупованої Іванівської територіальної громади на Херсонщині віддавав накази щодо незаконного затримання і застосування насильства відносно цивільного населення. Мета - придушення опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схилення до співпраці громадян України.
 
За його вказівкою у травні 2022, представники армії рф застосовуючи силу незаконно затримали члена сім’ї голови селищної ради та помістили до захопленого приміщення відділу поліції. Впродовж декількох годин росгвардійці вибивали з чоловіка інформацію, після чого відпустили. 
 
Аналогічні дії були вчиненні й щодо близького родича та голови старостівського округу. Аби схилити старосту до співпраці окупанти били його, психоголічно тиснули та катували електрострумом.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
 
 
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1069