Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2023

У Херсонській обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада з питань протидії злочинності в умовах воєнного стану

                 

   
 
У вівторок, 21 лютого,  під головуванням очільника Херсонської обласної прокуратури Сергія Гриценка, за участю керівників ГУНП в області Ігоря Короля, УСБ України у Херсонській області Артема Борисевича, Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, Руслана Єни, голів Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна та Херсонського апеляційного суду Олександра Коровайка, керівника спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Руслана Циганкова, а також інших представників правоохоронних органів  відбулася координаційна нарада, на якій обговорено важливі питання протидії злочинності в умовах воєнного стану.
 
Відкриваючи нараду, керівник обласної прокуратури Сергій Гриценко відзначив, що Генеральним прокурором Андрієм Костіним визначено пріоритети в діяльності правоохоронних органів, а саме: забезпечення покарання кожного воєнного злочинця, належна фіксація та документування злочинів агресора, аби всі зібрані докази були визнані допустимими у судах, а вирок суду став кінцевим результатом боротьби.
 
Тому першочерговим завданням усіх органів правопорядку регіону залишається протидія  злочинам, пов’язаним зі збройною агресією росії, яка вчиняє терор на території нашої держави, та іншим актуальним кримінальним правопорушенням, скоєним в умовах воєнного стану, та їх документування, а також організація належного досудового розслідування, забезпечення належного рівня судової репресії у справах цієї категорії.
 
Нашим завданням є забезпечення спільної роботи правоохоронної системи Херсонщини задля вирішення низки проблемних питань у регіоні: «Згуртованість для подолання викликів, які постають перед Українською державою та суспільством в умовах сьогодення. А виклик у всього нашого народу зараз один – перемогти у війні з російськими загарбниками, звільнити нашу територію та притягнути до відповідальності винних осіб».
 
Керівник обласної прокуратури також наголосив, що основні зусилля повинні бути спрямовані на викриття реальних зрадників та колаборантів.
 
Необхідно консолідувати зусилля на викритті злочинів серед високопосадовців органів державної влади,  представників правоохоронних органів. Забезпечити невідворотність відповідальності за державну зраду, особливо тих, хто присягав на вірність Українській державі.
Невідкладного виправлення стану справ потребує робота щодо виявлення фактів зловживань при розпорядженні гуманітарною допомогою.
 
Керівник обласної прокуратури сконцентрував увагу на особливому контролі при розслідуванні проваджень за фактами вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів стосовно дітей – «Захист прав та інтересів дітей, протидія насильству - одне із найважливіших спільних завдань органів правопорядку, органів державної влади та місцевого самоврядування регіону».
 
Під час наради учасники обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення, а також напрями, на яких робота потребує активізації.
 
Підсумовуючи нараду, керівник відомства зазначив: «Реальні результати - це те, що очікує від нас суспільство, і ми не маємо права не виправдати цих сподівань. Тому я від всіх вас вимагаю наполегливої та результативної роботи. Усі правоохоронні органи області мають докласти максимум зусиль задля відновлення справедливості та реальної захищеності наших громадян, спільно й злагоджено працювати на перемогу нашої держави».
 
За підсумками наради визначено спільні скоординовані заходи, спрямовані на протидію злочинності в умовах воєнного стану, які правоохоронці реалізовуватимуть у найближчий період.
 
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2074