Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2023

Повідомлено про підозру мешканцю Херсонщини, який обійняв посаду так званого «голови сільської ради села Шевченко Скадовського району» та публічно схвалював дії окупантів

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру мешканцю м. Скадовська у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний у серпні 2022 року погодився співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф та добровільно обійняв посаду так званого «голови сільської ради села Шевченко Скадовського району Херсонської області».
 
На псевдопосаді чоловік організував роботу незаконно створеного органу влади, здійснював набір співробітників. Брав участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території. 
 
Також в інтерв’ю з проросійськими ЗМІ він публічно схвалював дії окупаційної влади та армії рф. 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 794