Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2023

Працювали на окупантів та закликали місцевих підтримати окупаційну владу - двом мешканцям Херсона повідомлено про підозру

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору двом місцевим мешканцям (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, під час тимчасової окупації російськими військами міста Херсона підозрювані пішли на співпрацю з ворогом.
 
Один із них добровільно обійняв посаду так званого «заступника начальника підприємства – начальника відділу кадрового забезпечення» незаконно створеного окупантами «государственного унитарного предприятия Херсонская железная дорога».
 
Інший підозрюваний, який раніше працював начальником дільниці кур’єрської доставки отримав від окупантів «підвищення» та став так званим «заступником директора по розвитку мережі «Пошта Херсон». 
 
На псевдопосадах вони займалися пошуком однодумців для укомплектуванням штату незаконно створених підприємств, закликали місцевих підтримати окупаційну владу та отримувати російські паспорти.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
За вчинене підозрюваним загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 912