Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

Прокурори Херсонщини домоглися в апеляційному порядку визнання недійсним договору оренди шкільного приміщення, яке використовувалося для виготовлення бетонних виробів

                    

Херсонська обласна прокуратура в судовому порядку домоглась визнання недійсним договору оренди нежитлового приміщення площею майже 270 кв. м вартістю понад 470 тис. грн однієї із загальноосвітніх шкіл міста Херсона. 
 
Прокурорами встановлено, що у 2020 році між фізичною особою-підприємцем та Регіональним відділенням Фонду держмайна України укладено договір оренди приміщення, що розташоване в будівлі їдальні навчального закладу. У подальшому підприємець почав використовувати вказане приміщення для виготовлення бетонних виробів.
 
Реагуючи на порушення норм закону, якими прямо заборонено використання не за призначенням об’єктів закладів освіти та науки, Херсонська окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

Проте Господарський суд області у 2021 році відмовив у задоволенні позовних вимог.
 
Зазначене рішення було оскаржено обласною прокуратурою в апеляційному порядку.
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури та зібраним доказам Південно - західний апеляційний господарський суд скасував незаконне рішення суду першої інстанції,  задовольнивши позовні вимоги прокурора у повному обсязі та забов’язав повернути майно власнику.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 422