Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2023

Ексначальник Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської ОДА підозрюється у колабораціонізмі

                

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури колишньому начальнику Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після початку повномасштабної російської агресії в Україні підозрюваний підтримав дії ворога та впроваджений окупаційний режим.
 
Він добровільно погодився працювати на окупаційну владу та обійняв посаду так званого «заместителя директора» у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території - «Государственное унитарное предприятие «Басейновое управление водных ресурсов Херсонской области».
 
На псевдопосаді він виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області. 
 
Раніше прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексінженера БУВР нижнього Дніпра, який також працював на окупаційну владу на посаді так званого «заместителя директора» цього ж незаконно створеного органу. Нині він утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 921