Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2023

Двоє освітянок з Херсонщини, які погодились впроваджувати стандарти освіти рф, підозрюються у колабораціонізмі

            

За процесуального керівництва Херсонської та Генічеської окружних прокуратур заочно повідомлено про підозру двом мешканкам Херсонщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 3, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, перша підозрювана - колишня завідувачка дошкільного навчального закладу. В серпні 2022 року заручившись підтримкою окупаційної  влади вона стала так званою «начальницею Управління освіти по роботі з  освітніми закладами міста Херсона» та очолила дитячий садок.
 
На псевдопосаді жінка проводила інтеграцію навчальних закладів в освітню систему рф, закликала директорів шкіл розміщувати російську символіку у закладах освіти та вести документацію на російській мові. 
 
Друга підозрювана колишня вчителька математики, яка при окупантах отримала підвищення аж до «начальниці відділу освіти Новотроїцького муніципального округу». 
 
На займаній посаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно господарські функції. 
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 835