Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2023

Судитимуть мешканця Херсонщини, який при окупантах став так званим «головою ВЦА Бериславського району»

             

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Берислав за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством установлено, що у травні 2022 року обвинувачений добровільно погодився на співпрацю із окупантами та зайняв псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації Бериславського адміністративного району». Він активно виконував покладені на нього окупаційною владою функції, серед яких перехід суб’єктів господарювання району на російську систему реєстрації та оподаткування, а також запровадження «рублевої зони».

До переходу на бік ворога обвинувачений працював директором Бериславського фахового педагогічного коледжу імені В.Ф. Беньковського Херсонського державного університету.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 923