Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2023

Впроваджувала стандарти освіти рф у захопленому окупантами Херсонському держуніверситеті – так званій «ректорці» вишу повідомлено про підозру у колабораціонізмі та пособництві ворогу

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишній очільниці академічного ліцею при держуніверситеті заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, у червні 2022 року заручившись підтримкою представників окупаційної влади підозрювана зайняла посаду так званого «ректора» Херсонського державного університету.
 
На псевдопосаді жінка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарських функцій.
Вона організовувала освітній процес за стандартами рф із загальним застосуванням російської мови як офіційної, займалась підбором кадрів на посади професорсько-викладацького складу. Також займалась добором абітурієнтів та поширювала інформаційно-пропагандистські наративи держави-агресора.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 838