Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2023

Пішов на службу до окупантів - повідомлено про підозру у державній зраді колишньому пенітенціарію

                 

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому молодшому інспектору відділу нагляду та безпеки державної установи «Північна виправна колонія № 90» повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

 
За даними слідства, підозрюваний у травні 2022 року перейшов  на бік  ворога.
 
Він добровільно обійняв посаду «младшего инспектора группы надзора отдела безопасности» у незаконно створеній установі – «Северная исправительная колония № 90».

 
Перебуваючи на псевдопосаді, він виконував накази окупаційної адміністрації, діючи у порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями.

 
Правоохоронці викрили чоловіка у місті Херсоні під час проведення стабілізаційних заходів.

 
Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного  виявлено чорнові записи, російську символіку, документи, у тому числі виписки щодо нарахування заробітної плати у рублях та пропуск до окупаційної установи.

 
Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. 
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід - УСБ України в Херсонській області та Херсонське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 275