Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2023

На Херсонщині повідомлено про підозру двом чоловікам - один передавав ворогу місця дислокації ЗСУ, а інший працював на окупаційний «уряд»

                  

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям. Одному з них інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), а іншому - колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також їм обрано запобіжний захід - тримання під вартою.
 
За даними слідства, підозрювані – 29-річний чоловік та його батько, які працювали на ворога.
 
Після звільнення частини Херсонщини молодший чоловік розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України, збираючи інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ, кількість особового складу та військової техніки, координати блокпостів. Ці відомості він передавав ворожим військам через мобільний додаток для підготовки диверсій і здійснення повітряних ударів.
 
Старший чоловік під час тимчасової окупації міста обіймав посаду так званого «начальника Департаменту харчової промисловості та реалізації інвестиційних проєктів Міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області».
 
На псевдопосаді він організовував роботу незаконно створеного структурного підрозділу, планував діяльність працівників та забезпечував звітність. Брав участь у нарадах окупаційного міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області.
 
Також він збирав відомості щодо підприємств, які залишились на тимчасово окупованій території області, задля контролю над їх діяльності окупаційною владою.
 
При обшуку за місцем проживання підозрюваних правоохоронці виявили документи, перепустку для автотранспорту від окупаційної ВГА та мобільні телефони.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 359