Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2023

Впроваджував російські «стандарти освіти» – ексзаступник начальника Херсонського морського коледжу підозрюється у колабораціонізмі та пособництві ворогу

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у  колабораціонізмі та пособництві державі-агресору колишньому заступнику начальника коледжу з адміністративно-господарської роботи Херсонського морського коледжу рибної промисловості (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, у липні 2022 року підозрюваний пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду так званого «директора ГБОУ СПО Херсонской области «Херсонский морской колледж рыбной промышленности».
 
На вказаній посаді він, діючи в інтересах окупаційної адміністрації,  вживав заходів щодо захоплення приміщень українського закладу освіти та тренажерного центру. Проводив інвентаризацію матеріальних цінностей, здійснював підбір кадрів  та організовував навчальний процес за стандартами рф.
 
Окрім того, він поширював інформаційно-пропагандистські наративи, спрямовані на формування позитивного іміджу держави-агресора. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 811