Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2023

Судитимуть депутата райради з Херсонщини, який при окупантах став гауляйтером Новотроїцького

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Генічеської районної ради Херсонської області від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачений, знаючи про агресивні воєнні дії рф проти України добровільно погодився співпрацювати з ворогом.
 
У липні 2022 року він обійняв посаду так званого «голови Новотроїцької військово-цивільної адміністрації Херсонської області» про що особисто заявив на зборах з працівниками закладів освіти у захопленій будівлі місцевої адміністрації.
 
Також обвинувачений неодноразово брав участь у пропагандистських заходах, організованих на підтримку дій країни-агресора та окупаційної влади.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 829