Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2023

Судитимуть за колабораціонізм мешканця Херсона, який працевлаштувався до окупантів головним інженером залізничного сполучення та закликав містян брати участь у псевдореферендумі

               

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом колабораційної діяльності  (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 
Слідством встановлено, що обвинувачений  під час тимчасової окупації Херсона, пішов на співпрацю з окупаційною владою. Він добровільно обійняв посаду так званого «головного інженера» «унитарного предприятия «Херсонская железная дорога». 
 
Також чоловік публічно підтримував дії країни-агресора на окупованій території, даючи інтерв’ю росзмі в якому закликав містян  «проголосувати» за незаконне приєднання області до складу рф.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 605