Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2023

Судитимуть мешканця Херсона за співпрацю з окупантами та сприяння введенню «рубльової зони»

            

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом пособництва державі-агресору (ч.1 ст. 111-2 КК України).

 
Слідством встановлено, що обвинувачений під час тимчасової окупації м. Херсона пішов на співпрацю з ворогом. У червні 2022 року він обійняв посаду так званого «заступника директора» філії підконтрольного рф «международного расчетного банка». Саме через цю «фінустанову» здійснювалось обслуговування незаконно створених на окупованій території підприємств, установ та організацій, у тому числі, які входять у структуру окупаційної адміністрації.

 
Обвинувачений здійснював керівництво відділенням банку, допомагав окупантам впроваджувати «рубльову зону» на тимчасово окупованій території Херсонщини, здійснював набір персоналу. 
 
Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду. 
 
Досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 567