Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2023

Очолив захоплений та підконтрольний окупаційній адміністрацій медичний заклад на Херсонщині - лікар підозрюється у пособництві ворогу

                        

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру лікарю КНП «Горностаївська центральна районна лікарня» у пособництві країні - агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, в умовах воєнного стану лікар районної лікарні пішов на співпрацю з ворогом. Він погодився очолити захоплений українськи медичний заклад, підконтрольний окупаційній адміністрації та згодом перереєстрував його за російським законодавством з назвою «Государственное бюджетное учреждение здравоохранения «Горностаевская центральная районная больница».
 
На посаді так званого «главврача» підозрюваний виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, проводить набір кадрів та видає заробітну зарплату у рублях.
 
Забезпечуючи рішення окупаційної влади він організував переміщення майна медзакладу та персоналу до іншої громади для здійснення подальшої діяльності.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 841