Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

Двоє мешканців Херсона підозрюються у пособництві державі-агресору

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсона, підозрювані - електромеханік підрозділу залізниці та підприємець почали активно співпрацювати з окупаційною владою.
Перший отримав від окупантів «підвищення» та очолив захоплений підрозділ регіональної філії залізниці - «Херсонська дистанція сигналізації та зв’язку».
На псевдопосаді він виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно господарські функції. Займався підбором працівників, проводив інвентаризацію майна.
Орім того, спільно з фахівцями зс рф та колишніми працівниками АТ «Укртелеком» підозрюваний організував ремонтні роботи по налагодженню спеціального залізничного зв’язку та інтернету.
Другий підозрюваний, став так званим «в.о. директора Херсон Тепломережі». На займаній посаді він зареєстрував підприємство в окупаційних органах за російським законодавством, організував роботу та керував ним. 
Частина прибутку від очолюваного ним підприємства, надходила до бюджету окупаційної влади.
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 791