Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2023

Арештовано майно та корпоративні права «голови» Голопристанської окупаційної адміністрації на понад 11 млн грн

         

За клопотанням прокурора Скадовської окружної прокуратури Херсонської області накладено арешт на нерухоме майно, транспортні засоби та корпоративні права, які належать підозрюваному у пособництві країні-агресору (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Загальна вартість арештованого – понад 11 мільйонів гривень.
 
За даними слідства, фігурант під час тимчасової окупації Скадовського району добровільно пішов на співпрацю з ворогом та став так званим "головою" Голопристанської окупаційної адміністрації.
 
Виконуючи свої «повноваження» у червні 2022 року фейковий очільник, разом із своєю «заступницею» у супроводі військових рф прийшли додому до легітимної заступниці міського голови та вимагав від неї ключі від машини і свідоцтво про її державну реєстрацію. Побоюючись за своє життя, а також життя своїх близьких, жінка виконала вимогу. Після незаконного заволодіння транспортним засобом територіальної громади, дане авто використовується представниками окупаційної влади.
 
Також відносно нього на розгляді суду перебуває обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Скадовська окружна прокуратура
кількість переглядів: 827