Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2023

Стала «заступницею директора» захопленого окупантами підприємства та сприяла у проведенні псевдореферендуму – у колабораціонізмі підозрюється мешканка Херсонщини

          

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру місцевій мешканці у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, в липні 2022 року підозрювана добровільно пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду так званої  «заступниці директора по оптимізації управлінських процесів» захопленого окупантами КП «Агрофірма радгосп Білозерський».
 
На займаній посаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
 
Крім того, вона брала участь в організації псевдореферендуму, щодо виходу Херсонської області зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території. Жінка здійснювала запис паспортних даних працівників підприємства, видавала бюлетні для голосування та вела облік осіб, що вже проголосували.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 235