Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2023

Обійняли керівні посади в окупаційних установах - двоє мешканців Херсонщини підозрюються у колабораціонізмі

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру двом мешканцям Херсонщини у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 
За даними слідства, підозрювані добровільно пішли на співпрацю з ворогом та обійняли керівні посади у незаконно створених органах. 
 
Жінка очолила окупаційне казначейство Херсонської області. Підозрювана зареєструвала незаконно створену установу за російським законодавством, затвердила її структуру та займалась добором працівників. На неї було покладено обов’язки щодо контролю операцій з російськими бюджетними коштами. Свою діяльність вона провадила у захопленій будівлі Головного управління Державної казначейської служби.  
 
Інший підозрюваний - житель Голої Пристані обійняв посаду так званого «керівника Пенсійного фонду Голопристанського району». На псевдопосаді він виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, забезпечуючи функціонування окупаційної установи.  

 
 
 

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Скадовська окружна прокуратура
кількість переглядів: 545