Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2023

Збиралась вчити українських дітей за стандартами рф – повідомлено про підозру ексдиректорці ліцею з Херсонщини

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру колишній директорці ліцею у колабораційній діяльності та пособництві державі- агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, під час тимчасової окупації смт Білозерка підозрювана пішла на співпрацю з ворогом та погодилась впроваджувати освітні стандарти держави-агресора. 
 
Жінка погодилась на пропозицію загарбників та у липні минулого року добровільно обійняла посаду «директора» навчального закладу, створеного на базі захопленого ліцею - «Білозерську школу № 1 імені Печерського».
 
На псевдопосаді вона організовувала підготовку приміщень до навчального року, перехід освітнього процесу на стандарти рф, розміщення символіки країни -агресора. Займалась добором працівників та формувала списки «перекваліфікації» вчителів у Криму.  
 
Виконувала інші «обов’язки», надані їй окупаційною владою для реалізації політики рф.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 566