Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Оголошено про підозру мешканці Херсонщини, яка стала при окупантах так званою «начальницею Управління Пенсійного фонду Генічеського району»

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру місцевій мешканці у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрювана пішла на співпрацю з ворогом та добровільно обійняла посаду так званої «начальниці Управління Пенсійного фонду в Генічеському районі».
 
На псевдопосаді підозрювана виконує адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції. Вона реалізовує політику рф з питань пенсійного забезпечення на тимчасово окупованій території, здійснює підбір кадрів до незаконно створеного управління, забезпечує облік осіб, які підпадають під дію пенсійного законодавства рф та видачу їм виплат у рублях. 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 654